Att välja förskola är ett stort beslut

Små barn växer fort – alldeles för fort tycker nog de flesta. Innan du vet ordet av är föräldraledigheten slut och för de flesta innebär det att det börjar bli hög tid att skola in barnet på förskola.

Att välja förskola är ett större och svårare beslut än man kan tro. Du kanske tänker att alla förskolor är snarlika och att det är enklast att välja den som ligger närmast hemmet. Men tittar du närmare kommer du upptäcka att det kan vara stor skillnad mellan olika förskolor. De ser olika ut både inne och ute, barngrupperna är olika stora och de jobbar med olika pedagogik. Plötsligt är det inte så enkelt längre.

 

Hur vill du att ditt barns dagar ska se ut? Fråga dig vad just du vill att ditt barn ska få uppleva under dagen tillsammans med sina nya vänner. Säkert är det många olika delar du vill ska stämma, som att maten lagas på plats, att barnen rör på sig mycket och får utlopp för sin kreativitet genom att skapa, sjunga och dramatisera. Det finns många olika inriktingar inom förskolorna av idag. Tänk också på vad ditt barn tycker om och har fallenhet för att göra.

Värderingar och respekt för varandra

Viktigast av allt är nog ändå personerna som omger ditt barn på förskolan; pedagoger och övrig personal, de andra barnen och deras anhöriga. Tillsammans med dem ska ditt barn känna trygghet, utvecklas och uppleva vardagens små och stora äventyr. Det är med dem ditt barn kommer att samspela och växa som individ. Därför är förskolans värdegrund så viktig. Hur bemöter förskolan ditt barn och hur vill du att ditt barn lär sig att bemöta andra? Att välja en förskola i Norrköping som aktivt jobbar med värderingar, medmänsklighet och självkänsla ger ditt barn en bra grund att stå på nu och i framtiden.