grå starr

Behandla grå starr tryggt och säkert

Behandla grå starr tryggt och säkert

editorial

Fader tid är en obarmhärtig typ. Han tar inga förluster i livets kamp. Han behandlar alla lika skoningslöst. Med åldern så kommer en rad problem som sätter käppar i hjulet för ens livskvalité. Leder och muskler är inte vad de har varit och värker. Man blir glömsk och sedan kan det gå så illa att ens syn tas ifrån en via grå starr.

Grå starr är en hemsk sjukdom. Synen försämras genom att ögats lins har blivit grumlig. Symptom är att man får försämrad syn, man ser liksom lite i dimma eller dis och man kan också bli ljuskänslig. Det innebär att man har större risk för att bli bländad vilket naturligtvis innebär att man inte kan köra bil längre.

Men som tur är så är grå starr idag en väldigt behandlingsbar sjukdom. Operationen är, i enkla ordalag, ett linsbyte. Alltså ögats egna lins byts ut mot en konstgjord lins som löser problemet. Ingreppet är smärtfritt och utförs under lokalbedövning via ögondroppar. Det enda som kan tyckas vara obehagligt är ju att det är ögat det rör sig om och att man ser hela proceduren. Därför får man också lugnande och hela ingreppet tenderar vara över på 10 minuter.

 

grå starr

 

Grå starr bort, uppgradering in

Varför nöja sig med att gå tillbaka till sin normala standard när man kan uppgradera synen? Via medfinansiering kan man uppgradera den nya linsen när man ändå är inne för att bli kvitt sin grå starr. Det finns alltså möjlighet att inte bara komma tillbaka till status quo utan man kan få bättre syn.

Man ska inte behöva förlora eller få nedsatt syn i äldre dagar. Det är då man har tid att njuta av allt vackert i världen. Ta tillfället att få ordning på synen om grå starr har kommit förbi utan att vara inbjuden. Och varför inte uppgradera linserna?

Läs fler artiklar på våra andra sajter:

https://hus-bloggaren.se/

https://hus-bloggar.se/

https://husnews.se/

https://bygg-ideer.se/

https://familje-bostaden.se/

https://familjens-hus.se/

https://hemmafixaren.se/

https://hemmet-tomten.se/

https://hus-hem.se/

https://hus-sidan.se/

https://villa-posten.se/

https://villa-sidan.se/