En parfym är en personlig sak att bära. Man tänker ofta på en viss person när man känner en viss parfym. När man hittat en parfym man tycker om, bär man den gärna ofta och under lång tid, även om man gärna vill ha många olika sorter på hyllan. Parfymer har använts under årtusenden men förr i tiden hade man ofta en parfym som användes vid alla slag tillfällen. Idag har man ofta många olika parfymer, för att kunna välja doft efter tillfälle.

Kanske vill man ha en parfym till vardags som är lite snällare och mildare i sin doft medan man kanske har en lite tuffare och som doftar lite starkare när det är mer festliga tillfällen. 

 

 

Att kunna fylla hyllan med parfymer brukar kännas bra då flaskorna också ofta är väldigt dekorativa. Att hitta en väldoftande parfym samtidigt som flaskan är dekorativ brukar vara ett stort plus och verkligen sätta pricken över i. Att ge bort en parfym som gåva brukar vara uppskattat då det brukar kännas lite lyxigt att få. Parfymer känns det dessutom inte som man kan få för många av.

Det går att hitta många billiga parfymer på nätet. Coolpriser.se är ett exempel på webbshop som har ett stort utbud och håller låga priser. Här finns ett utbud på 6400 parfymer och här kan man välja dofter för både kvinnor och män, vilket gör det lätt att hitta en parfym till sig själv, lika enkelt som man kan hitta en lyxig gåva att ge bort. Trots att de håller låga priser får man ändå fri frakt om man beställer över 400 kronor, vilket gör att man inte betalar några merkostnader, precis som man handlat i en fysisk butik.  Här har den också två veckors ångerrätt, vilket är perfekt om man ska ge bort en parfym som gåva, då det finns tid för dem att byta om de skulle vilja ha en annan doft.