Det blev alltså “hemester”, eller “svemester”, i år. Dels för att vi behöver ta ansvar för att minska spridningen nationellt. Dock handlar det även om att Europa på många håll är stängt för oss svenskar. 
Att semestra i Sverige är dock inte på något sätt ett straff. Tvärtom, det är en fantastisk möjlighet till att upptäcka det land som vi alla bor i. Det finns gott om smultronställen och äventyr som bara väntar runt hörnet.

Det räcker ju faktiskt med att packa ned tält, sov- och matutrustning så kan man ge sig ut och upptäcka landskapet. Tillsammans med våra grannländer delar vi ju på den fantastiska allemansrätten. Den ger oss rätt till att – respektfullt – bruka privat mark till tältande under något dygn. Kom dock ihåg att inte lämna något efter dig mer än fotspår. På så sätt kan vi fortsätta njuta av denna lyx.

Med ett tält i bagaget kan man alltså ge sig ut och utforska små som stora upplevelser. Varvar man detta med att då och då ta in på ett vandrarhem blir det en riktigt fantastisk tur. För visst är det bekvämt att ibland få tillgång till en vanlig toalett och en varm dusch.
Om nu inte syftet med ens utflykt är att leva så rustikt som möjligt. Annars så är det värt att bryta av med lite mer bekvämt boende då och då.

Ett tips är att utforska Roslagen med allt vad regionen erbjuder. Här kan man dessutom passa på att rida på Haga Stall, där man också kan sova över. Oavsett om man är ensam resenär eller åker tillsammans hela familjen blir en träff med hästar en upplevelse att minnas.

Nu är det bara att packa bilen och dra iväg. Enligt väderrapporterna kommer värmen tillbaka under den kommande tiden, så passa på att utforska vårt land.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *