En kompressor hjälper dig på vägen

En kompressor är något som används inom en rad olika områden där bland bilverkstad och industrier. Den kan användas för att driva bl.a. stora tryckluftsmaskiner, men också i ditt hem för att pumpa upp en fotboll för barnen, luftmadrassen eller för att pumpa upp däcket på din bil. Eller har du kanske ett barnkalas och behöver blåsa upp många ballonger? Det finns många anledningar till att ha en kompressor i hemmet. Det kanske inte är något som används varje dag, men det är fortfarande en investering. 

 

Vad för kompressor behöver jag?

Eftersom en kompressor har så många användsområden betyder det också självklart att det finns olika sorter av kompressorer att välja mellan. Det finns små kompressorer, medelstora, stora och även oljefria kompressorer. Om det är en kompressor för hemmet du är ute efter, satsa på en som har en liten tankvolym. Om det är lite större saker som att driva spikpistoler är det en medelstor tank på 50 liter som är värt det för dig. Ska kompressorn användas på industrinivå är det en kompressor på 100 liter som gäller. Det är alltid värt att prata med en återförsäljare innan du väljer den som är rätt för dig.  

Hyra eller köpa en kompressor?

Om du enbart har tänkt dig att använda en kompressor en gång är det värt att hyra en från ett företag. På detta sätt kan du också testa en kompressor och se om den passar dig och din livsstil. Då betalar du en fast månadskostnad och du kan bestämma dig i slutet av hyrtiden om du vill behålla kompressorn. Du kan också uppgradera din kompressor om behovet finns. Detta är självklart en fördel om du inte vet vad det är du är i behov av. Vill du däremot köpa en kompressor är Chicago Pneumatic företaget för dig. Alla produkter är av högsta kvaliteten och du får även en 5 års garanti.