Som byggare eller annan typ av hantverkare är det mycket att tänka på, inte minst när man kanske är egen företagare också, vilket många är idag inom dessa branscher. Förutom att ha god kunskap om sitt område måste man också vara serviceminded och möta kunderna på ett bra sätt.

Här gäller det att vara lyhörda för kundernas önskemål men också kunna lämna tips och råd när de vill ha det. 

Att jobba som hantverkare innebär ofta att man har ett varierande yrke. Man träffar många olika slags människor och är ute på många olika projekt. Många som jobbar som hantverkare tycker att det roligaste är att få skapa och göra kunderna nöjda. 

Som hantverkare måste man också ha ett visst ordningssinne. Det gäller att ha med sig rätt material och verktyg när man åker ut på ett jobb och under tiden som jobbet pågår måste man försöka beräkna och hålla koll så man ser att jobbet hinner bli klart i tid. 

När man jobbar som hantverkare ska man försöka hålla snyggt och städat runt sig. Man ska inte bara lämna det städat utan det kan också vara bra att hålla städat under tiden som jobbet pågår.

På vissa jobb har man kanske begränsat med plats och då kan det vara bra att försöka hålla undan runt sig så man inte behöver störa omgivningen mer än nödvändigt när man bygger, målar eller river. 

När man jobbar som hantverkare kan det vara bra att ha ett litet lager av till exempel täckmaterial och så vidare. Det finns många butiker som har ett stort sortiment av dessa produkter vilket gör att man kan handla allt på ett och samma ställe.

En butik är http://gertfalk.se/. De erbjuder sina kunder ett brett sortiment av emballage och förbrukningsmaterial för flera olika branscher. Deras lager finns i Jordbo som ligger söder om Stockholm och härifrån kan de leverera snabbt ut till sina kunder. Här finns material som byggsäckar, golvskyddspapp, byggfolie och så vidare.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *