Tacksamhet är nyckeln till mycket här i livet. För när det mesta har blivit så lättillgängligt, i varje fall här i väst, så är det lätt att allting bara blir blasé. 

Vi söker därför ständigt nya kickar som ska få oss att känna oss mer levande – men dessa varar oftast bara för stunden. Riktig lycka finns i att finna njutning i nuet. Att landa i sig själv och att känna en närvaro i det man gör.

Material som skapar närvaro

Här är tacksamhet ett väldigt effektivt verktyg, om man får kalla det för ett sådant, i att känna sig här och nu.

För att om man verkligen ska känna tacksamhet så måste man stanna upp och ge sig själv ro att verkligen känna denna känsla. Att bara känna ut ett “tack” är enkelt, men att verkligen mena det… Det kräver åtminstone att man tar sig tid att känna den där värmen samlas i bröstet.

Tacksamhet blir på så sätt en sorts meditation. Ett sätt att nästan revoltera mot allt den stress som nutiden gärna slänger ut mot oss. Det kan också öppna upp nya dörrar för oss. För när vi väl får en försmak av hur stillhet kan kännas så är det lätt att vi vill ha mer av den.

Att hitta en aktivitet som främjar detta är något som många av oss skulle må bra av. För att arbeta med händerna, som vid läderarbete, gör också att vi knyter an till en värld som vi som människor levde i fram tills alldeles nyss. En värld där vi fysiskt och omedelbart ser resultatet av våra intentioner och vår kunskap.

På http://leatherhouse.se/ finns allt för dig som känner att du vill börja utforska detta tidlösa material och kanske skapa dig själv, eller någon du gillar, ett snyggt armband eller något annat som kan tänkas passa.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *