Hjälp och rehab

Förr eller senare brukar de flesta av oss råka ut för problem eller skador som gör att vi känner smärta och stelhet. Dessa tillstånd kan uppkomma antingen via en skada eller genom sjukdom. Ibland är dessa övergående, men oftast behöver vi lite professionell hjälp på vägen, om inte annat för att förkorta vägen till smärtfrihet. Hjälp med rehabilitering får man oftast av en fysioterapeut. Hur hjälpen ser ut och hur lång behandlingstiden blir kan bero på ett antal faktorer som vi ska gå igenom. Fysioterapi får du genom landstinget, och kostnaden räknas in i högkostnadsskydd och frikort.

 

Hur fungerar fysioterapi?

Vid ett första besök hos en fysioterapeut görs en undersökning för att fastställa orsaken till dina besvär. Med ledning av detta bestäms sedan vilken behandling som behövs. Det kan handla om en smärtlindrande behandling eller fysikalisk behandling exempelvis, eller en kombination av båda. Akupunktur, träning och ultraljud är olika metoder för att dämpa smärta, läka skador och förbättra ditt tillstånd generellt.

Fysioterapeut är en skyddad yrkestitel som kräver 3 års universitetsutbildning och legitimation ges av Socialstyrelsen. Många fysioterapeuter väljer dessutom att vidareutbilda och specialisera sig inom olika områden. Det är därför viktigt att kontrollera att den fysioterapeut du väljer har rätt behörighet!

 

Rätt val för dig

Då du behöver söka hjälp hos en fysioterapeut i Köping är det bra att veta inte bara att de som arbetar på det företag du valt har legitimation utan också har bred kompetens och kunskap samt erfarenhet. Ett exempel på ett sånt företag är http://www.slottspraktiken.se/. Det är viktigt att du som patient kan känna dig trygg och att du kan lita på att du får den bästa behandling som står att få. Det är också bra om företaget har möjlighet att erbjuda det lilla extra, såsom eget gym dit du kan gå för att ägna dig åt förebyggande av skador i form av allsidig träning. Rätt vårdgivare ger bättre hälsa.