Köket är hemmets hjärta

Alla har nog sett påståendet att köket är hemmets hjärta i korsstygn på väggen hos en uråldrig släkting. Det är något som stämmer bra även idag, trots att väggarna nu snarare pryds av dekaler med “Carpe Diem” samt gigantiska TV-apparater. I köket står tonårssonen och halsar mjölk direkt ur förpackningen, pappan och rullar köttbullar, mamman och bakar surdegsbröd, och minstingen som brer sin första egna smörgås. Där förbereds vardagsmiddagar, nyårssupé, och påskbord. Där äts frukostmackan hastigt över vasken och morgonkaffet spills på den nystrukna vita arbetsskjortan. Där kokas välling och kvällsté och rullas chokladbollar. Bostadens hjärta.

 

 

Shabby chic eller vit högglans och marmor

Sociala medier fullständigt svämmar över med inspiration för den som gillar inredning eller går i renoveringstankar. Det finns konton som specifikt behandlar lantlig inredning och shabby chic – vitmålade skåp med medvetna skav, samt kramdjur och peppande texter. Det finns användare som publicerar foton på sin nya villa som uteslutande är målad i samma ton som cement med guldhandtag och köksbänkar i marmor utan tillstymmelse av brödsmulor på. Det finns något för alla smaker och köket sätter tonen för resten av bostaden. Vilket sorts kök vill du ha?

 

Planera ditt kök hos ett proffs

Om du har planer på att göra om köket så kan det planeras in i minsta inredningsdetalj, inget lämnas åt slumpen! Diskhons utformning, köksbänkens material, val av blandare, och handtag på köksluckorna. Dröm dig bort i alla bullbak eller efterfester som ska genomföras i ditt nya kök. Försök föreställa dig exakt vilka kulörer du anar bakom vetemjöl och flaskor. Minst lika viktig som estetiken är att varje del är av bästa kvalitet när du fixar dig ett nytt kök. Vänd dig till någon som har kök på hjärnan och järnkoll på vad som gäller. Du kan bli vem du vill i ditt nya kök, i hjärtat av ditt hem.