Renhållning på kontor är i princip lika viktigt som att hålla rent hemma, vissa gånger kan det till och med vara viktigare för att det inte ska spridas virus och bakterier på en plats där många människor rör sig. 

Rena ytor minskar smittspridning 

Det viktigaste är att rengöra, och vissa gånger desinficera ytor som många olika människor tar på under en dag, det kan till exempel vara knappar på en hiss, kaffemaskin, skrivare eller kopiator, samt handtag och strömbrytare. Har man till exempel en egen dator som ingen annan använder så är det inte lika viktigt att rengöra den. Det är såklart trevligt med ett rent tangentbord och skulle man ha tagit i något olämpligt innan man sätter sig vid datorn så kan det spridas om man till exempel gnuggar sig i ögonen. Toaletter och kök är platser där det lätt kan samlas smuts och bakterier, därför är det mycket viktigt att hålla de rena och fräscha. 

Säkerställ renligheten på kontoret

Det ligger delvis på de anställda att hålla rent på en arbetsplats, men för grundligare rengöring av ytor och toaletter så kan det vara bra att anlita en professionell städfirma. Det är viktigt att hitta en firma som har goda rutiner och lämnar önskat resultat efter varje städning. Stockholms Allstäd är ett företag som erbjuder högklassig kontorsstädning i Stockholm. De är mycket noggranna på sina uppdrag och städar så ofta man har behov för det. En standardstädning av en kontorslokal går ofta till så att de bland annat dammtorkar fria ytor, bordsarmaturer, telefoner, tangentbord och datorer, vid önskemål kan de även använda ytdesinfektion. Dörrar, glaspartier, strömbrytare, handtag, fönsterbrädor, armstöd på stolar samt utsidan av lådor och skåp rengörs. Fulla papperskorgar töms samt får nya påsar och golv samt mattor rengörs. De kan även hjälpa till med att vattna blommor och städar såklart toaletter, kök och andra allmänna utrymmen mycket noggrant.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *