Alla är olika individer, vi brinner för olika saker. Det går inte att förneka att uppväxten har en stor del i vad man blir för person. En trygg uppväxt är en viktig grund till ett bra liv. Även de som har det jobbigare kan så klart lyckas lika bra. Det är inte bara tiden i hemmet som ger en trygg uppväxt, utan även var man går på dagis. 

Man ska inte välja första bästa förskola man hittar till sitt barn. Den ska väljas med omsorg. Att välja en förskola som man tror passar in på barnets intresse, och som kan ge det stöd som ditt barn behöver, det är helt rätt val. 

Respekt för djur och natur

Förskolan sätter en stor del av grunderna till vad man blir för människa. Man får lära sig hur man umgås och hur man kommunicerar med andra barn. Vad som händer i konflikter och hur de löser sig. De kanske inte lägger riktigt så mycket tid på till exempel naturen och utomhuslära som du hade önskat. 

Men det finns förskolor som har det i fokus. Till exempel en förskola i Svedala har den mesta av sin tid utomhus. Där råder “Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder’’. I ur och skur får man se hur djuren och naturen beter sig och hur man bemöter de olika värdena. 

En viktig lärdom

Det sägs att barn som växer upp med djur blir mer empatiska, de lär sig även tidigt att ta ansvar och att ta hänsyn till andras känslor. En skola som fokuserar på att vara utomhus kan vara exakt det ni söker.

Låt barnet känna en glädje varenda dag det ska till förskolan. En ny dag där barnet får upptäcka nya saker. Se natur och andas in frisk doft med sina lärare och kamrater på förskolan.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *