Naturlig och skonsam borttagning av oönskad hårväxt som dessutom är ekologisk. Låter det för bra för att vara sant? Faktiskt inte. Sockervax har funnits länge och använts flitigt på sina håll i världen under många, många år. Dock är det först på senare tid som metoden fullkomligen tagit marknaden med storm och blivit omåttligt populär, både på salong och för hemmabruk. Inte så konstigt kanske, med tanke på hur medvetna vi faktiskt har blivit om hållbarhet, ekologi och vikten av naturliga produkter som är snälla både mot oss själva och vår miljö. Blir du nyfiken på att testa? Kika förbi exempelvis Body Fashion i Malmö, en salong speciellt inriktad på sockervaxning med 100% ekologiska produkter och riktigt duktiga certifierade vaxterapeuter.

 

 

Så går det till

Med sockervaxning slipper du kladd och klibbiga vaxremsor som ger dålig precision. Den varma sockerpastan stryks ut över hudområdet och bildar istället en slags naturlig remsa när den stelnar. Pastan rycks sedan av i hårets egen växtriktning och lämnar ett slätt och fint resultat, utan irritation och rodnad i huden. Och inte nog med det – denna fantastiska metod har även en exfolierande verkan som mycket effektivt avlägsnar döda hudceller och ger din hud nytt liv och en lyster utöver det vanliga. Perfekt när du vill lufta dina spiror i sommarsolen eller om du vill känna dig lite extra tjusig, såväl till vardag som till fest.

 

 

Unna dig en prisvärd salongsbehandling

Sockervaxet består, precis som namnet avslöjar, till allra största del av socker. Avsaknaden av konstiga tillsatser och kemiska substanser gör det möjligt att hålla nere priset, och du kan med gott samvete unna dig en vaxning på en certifierad salong utan att det svider alltför mycket i plånboken. Behandlingen kan också utföras hemma, men visst är det ändå en speciell känsla att få bli ompysslad för en stund i lugn och ro.