Ibland kan det vara svårt att veta var man ska börja leta. Akuttandvård odenplan är ett sådant område som många kan känna sig vilsna kring. Man vet ofta hur man ska agera när det gäller akuta tillstånd inom övriga delar av kroppen. Men just tänder och tandkött kan vara lite tveksamt.

Om man känner sig så pass vilsen, men tror att akuttandvård är vad man behöver, så finns det olika vägar att gå. Antingen kan man börja med att ringar sjukvårdsupplysningen. På det sättet kan man få en enkel vägledning gällande vad man ska göra. Tänk dock på att 112 inte är en sjukvårdsupplysning utan behövs för livshotande fall och inget annat!

 

Guide till vården

Känner man att man har lite mer tid så kan man hitta allt man behöver genom en enkel sökning på internet. Där kan man hitta allmän information men även besöka sidan för den kliniken som man vill besöka.

Med hjälp av kontaktuppgifterna på sidan kan man sedan få rådgivning och eventuellt boka en tid. Men det man ska komma ihåg är att det är akuta tider så det kan innebära att man får vänta ett tag. Eller så kan man vid behov får råd gällande någon annan närliggande klinik som man kan kontakta istället.

 

Ett samarbete mellan kliniker

Inom akutvården är det inte ovanligt att man hjälps åt vid behov. Det kan vara att man inte har några tider för akuta tandläkarbesök och därmed hänvisar till någon annan. Men det är inte heller ovanligt att tandläkare hoppar in på andra kliniker vid behov.

Det är ett bra sätt att kunna hålla vårdkvaliteten uppe. Och även om man har privata kliniker så handlar det först och främst om att patienterna ska få den vård som behövs. Men det kan även vara ett sätt för tandläkare att få lite extra jobb.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *