Om bara husdjur kunde prata

Visst hade livet varit både enklare och roligare för djurägare om de kunde kommunicera i ord med sina husdjur? Även om du har en väldigt nära relation med ditt husdjur och ibland kan förstå det bara genom att titta på det, finns det gånger då din fyrfota vän inte kan uttrycka hur den mår utan ord. Djur har en tendens att inte visa när de mår dåligt, och även om du ser att något inte stämmer är det ofta svårt att ta reda på vad felet är. Det betyder att ett hängigt husdjur ofta mår ännu sämre än det verkar vid en första anblick. 

 

 

Tassa inte runt ämnet!

I såna lägen är det viktigt att du så fort som möjligt uppsöker veterinär. Men ibland vet man inte vilken klinik man ska vända sig till. Har du inte besökt en veterinär tidigare ömmar det att lämna över ansvaret till främmande människor. Som tur är finns det djurhjälp närmare än du tror. Letar du exempelvis veterinär i Vinsta kan du därför börja med traktens djur- och zooaffärer. Man kanske tror att de bara har kunskap om djurfoder och tuggleksaker, men deras expertis sträcker sig längre än så. Många djuraffärer har ett samarbete med närliggande djursjukhus. De hjälper dig att hitta den bästa veterinären!

 

Djurens räddare i nöden

Det är så praktiskt just därför att de flesta djurägare någon gång har handlat i en djuraffär. Där köper de leksaker, godis, sovkorgar och allt som gör livet bättre för deras små husdjur. Det är ett perfekt tillfälle att få mer information där om veterinärbesök och hur du ska agera som ägare ifall något händer. På https://www.vinstazoo.se/ kan man läsa om djuraffärens initiativ att samarbeta med Hässelby Veterinärpraktik. Har du som kund en bra förtroendefull relation med affären och personalen slipper du bekymret att själv försöka hitta en bra veterinär.