Tänk till innan. För att uppnå så bra lösningar som möjligt bör du tänka ordentligt före. Hur är kontorsplatsen utformad, hur ser rummet ut och vilka förutsättningar har du i miljön. Hur är bullernivån, hur är störningsmomenten och hur är det naturliga ljusinsläppet? Genom att analysera platsen noga och stämma av det mot behoven för den som ska arbeta vid platsen vet du ganska väl vad du söker och vilken typ av arbetsplats du bör utforma. Höj- och sänkbara skrivbord är alltid att föredra för flexibilitet och möjlighet att både stå och sitta och arbeta. Dessutom bör du investera i en riktigt bra stol.

 

Komfort och ergonomi

När du sitter och arbetar vid dator vilket du oftast gör minst halva din arbetsdag om du jobbar på kontor är det viktigt att du sitter bra. Först och främst bör du ha en ergonomiskt utformad stol som går att ställa in så den passar dig personligen – höjd, vinkel och sittdjup. Har den stöd i svanken? Ställ in höjden på armstöden så du kan luta underarmarna när du arbetar, så slipper du överanstränga dig genom att spänna axel- och nackmuskler hela tiden vilket ofta kan leda till svåra problem. Kontorsstolar från Herman Miller är ett bra val både ergonomiskt och miljömässigt.

Handla din stol klimatsmart

Visste du att du även kan handla Herman Miller stolar second hand? Hos butiker som Valueshop går det nämligen att köpa använda stolar som har genomgåtts och återställts till i princip nyskick – de kan dock ha små märken efter användning men fungerar minst lika bra. Ekonomisk smart liksom klimatsmart att återbruka. Butiken är den enda som säljer denna typ av renoverade stolar med enbart originaldelar, så det kan vara en väl värd investering. Dessutom jobbar de och tänker klimatsmart i leveranser och paketering etc. så långt det bara går.