Sjukförsäkring

Teckna en sjukförsäkring

Teckna en sjukförsäkring

editorial

Att bli långvarigt sjuk och behöva bli sjukskriven eller råka ut för en olycka så man inte kan utföra sitt jobb och behöver vara hemma kan vara förrädiskt för många. Inte bara för sjukdomstillståndet i sig utan många har också svårt att vara hemma länge på grund av den lön som de förlorar. Idag får man 80 procents sjuklön av Försäkringskassan under den första tiden och är man sjuk längre så sjunker det ännu mer.

Att bli av med 20 procent av sin lön kanske inte låter så mycket men för många kan det vara knapert. Att bli sjukskriven under till exempel tre månader eller ett halvår kan därför vara förrädiskt för många. Men genom att teckna en sjukförsäkring kan man täcka upp en del av den inkomst som man förlorar. 

 

Sjukförsäkring

 

Att teckna en sjukförsäkring ger trygghet

Det finns flera försäkringsbolag att välja på om man vill teckna en sjukförsäkring, ett av dem är afa Försäkringar. Av dem kan man få ersättning från och med den femtonde sjukdagen. De kan då betala ut 12,5 procent av av utbetald sjukpenning när Försäkringskassan betalar 80 procent. När Försäkringskassans ersättning sjunker till 75 procent betalar de istället ut 13,3 procent av utbetald sjukpenning. Många tänker att det kan kännas onödigt med en sådan här försäkring och en del kanske inte ens har tänkt på att det finns. Men att investera i en sjukförsäkring är lika viktigt som att du försäkrar din bil eller ditt hem. Om något skulle hända i hemmet eller med bilen kan det bli kostsamt att laga eller återställa utan försäkring.

Och det kan också bli kostsamt att bli sjukskriven utan sjukförsäkring med tanke på hur mycket av din ordinarie lön som går förlorat. Om man behöver vara sjukskriven ska man kunna vara det utan att känna sig stressad över att ekonomin inte ska gå ihop. 

Läs fler artiklar på våra andra sajter:

https://serviceöversikt.se/

https://bra-service.se/

https://servicenews.se/

https://alltomservice.se/

https://entredjehand.se/

https://service-bloggen.se/

https://service-firman.se/

https://service-tidningen.se/

https://service-tips.se/

https://servicefirmor.se/

https://serviceposten.se/

https://skandinaviskservice.se/