Framtiden är ett oskrivet blad.
Att det förhåller sig på detta vis har vi alla blivit varse om under den gångna våren. Vem hade liksom föreställt sig att vi skulle spendera 2020 i kamp mot en osynlig fiende?

Nu ser som bekant läget gällande Covid-19 väldigt lovande ut. Faran är inte på något sätt över men vi verkar vara ute ur den snårigaste delen. Hur det hela kommer att utvecklas återstår att se, men vi kan inte sänka garden riktigt än. Dessvärre har rapporter om att folk har börjat slappna av blivit allt vanligare. Detta gäller såväl unga som gamla, även om det främst är yngre människor som tenderar att tillhöra den mer obekymrade skaran.

Nu är det alltså upp till var och en att fortsätta hålla avstånd. Annars är risken påtaglig för att vi kommer att förvärra situationen igen. Viruset är fortfarande en ny bekantskap för oss och vi vet inte hur en andra våg skulle se ut.
För närvarande tror myndigheterna att omkring en miljon svenskar har varit smittade. Det finns med andra ord gott om värdar kvar för viruset att fortsätta spridas bland.

Säkert är det därför många bland oss som har tagit en titt på vårt testamente under den senaste tiden. Till att börja med så att vi vet var vi har det. Kanske också för att stämma av så att det stämmer med våra nuvarande önskningar.

För livet är som sagt fullt av oväntade händelser och det är klokt att vara förberedd på det västa – även om man lever som om att man förväntar sig det bästa.

Passa därför också på att visa dina nära och kära att du älskar dem och bryr dig om dem. Trots att vi inte kan vara lika fysiska som tidigare så kan vi visa det med ord och med handlingar.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *