Tusen och en natt i Tunisien

Varmt och behagligt klimat, en spännande kultur och härligt färgstark och kryddig mat – låt dig förtrollas av Tunisien och allt det magiska som det nordafrikanska landet har att erbjuda. Här finns intressant och uråldrig historia, spännande städer, vackra hantverk och långa stränder som gjorda för lata dagar. Insup den fascinerande kulturen och låt dig förflyttas tillbaka i tiden när du besöker någon av de långt över tusen år gamla moskéer som Tunisien kan stoltsera med. Och glöm inte att ta en tur förbi staden Sousse, några mil sydost om Tunis. Här slingrar sig en ringmur kring den världsarvsskyddade stadskärnan, medinan, och innanför muren sker handel fortfarande på gammalt traditionellt vis. En marknad väl värd ett besök!

 

 

Nordafrikas riviera

I Tunisiens södra och centrala delar råder torrt och hett ökenklimat och milsvida sanddyner breder ut sig så långt ögat kan nå. Men är du ute efter svalkande dopp, historiska sevärdheter och folkmyller är det norra Tunisien du ska sikta in dig på. Och som tur är, är det enkelt att boka riktigt bra Tunisien resor idag. De flesta resebyråer erbjuder resor hit, men Almena är en av dem som har gjort just Tunisien till sin absoluta specialitet. Så packa väskan, ta med dig någon du håller kär och unna er en vecka eller två av total avkoppling på några av Medelhavets vackraste stränder.

 

För den rastlöse

Är du golfare är Tunisien ett perfekt resmål för dig. Ta med dig klubborna och gå en runda på någon av de fantastiska golfbanor som landet har att erbjuda. Priserna är lägre än andra alternativ kring Medelhavet, och dessutom är klimatet mycket behagligt året om vilket gör Tunisien till en riktigt bra golfdestination även på vintern. Föredrar du att upptäcka djurlivet under havsytan istället för golf? Vid Tunisiens kust kan du snorkla eller dyka i timmar och fascineras av den otroliga undervattensvärlden – precis lika magisk som Tunisien ovanför vattenytan.