Semesterbeställningarna inför årets andra halva börjar visst hopa sig. Det innebär att vi ser met optimism mot att kunna återgå till livet som det var innan vi ens visste vad ett coronavirus var.

För är det något vi människor har så är det hopp och tro. Dessa krafter står oss bi när vi känner oss som ensammast och ger oss energi att ta oss framåt när vi egentligen inte orkar mer.

En kort tur till Italien

Nu hoppas och tror vi med andra ord gemensamt på att vi inom en när framtid kommer att kunna leva mer eller mindre som vanligt igen. Detta är skönt att bära med sig i dessa tider då medierna gärna rapporterar om saker som slår rot i oss och skänker oss oro.

Ibland är det skönast att bara stänga av allt det där bruset och fokusera sig på sådant som man faktiskt kan påverka här i vardagen. Annars är det lätt hänt att man känner sig kraft- och orkeslös inför allt detta som sker alldeles för långt bort från oss för att vi ska kunna påverka det.

Det går även att skapa sig ett äventyr på nära håll, om du inte vill eller kan resa i dessa tider. Saknar du Italien? Ta en sväng in på restaurangen Ciao Ciao Quattro och njut av lite klassiska italienska rätt med gott sällskap. Menyn hittar du på nätet: https://www.ciaociaoiv.com/.

På så sätt så får du en liten “semester”, blir mätt och stödjer en verksamhet som precis som många andra har det tufft just nu. För det är just nu som vi skapar den värld som vi vill leva i i framtiden. Allt som du vill ha kvar behöver du också underbygga, annars är risken att vi kommer att leva i en fattigare värld – rent upplevelsemässigt – efter att läget har återgått till det gamla normala.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *