Det finns alldeles för många skräckhistorier om tandläkare. Inga barn kan på något sätt tycka att det är kul med alla fruktansvärda berättelser om stora borrar och rostiga tänger för att dra ut tänderna. 

Inte ens för att avskräcka dem från att äta för mycket godis och socker. Inte ens för att de ska borsta tänderna två gånger varje dag. Det finns verkligen ingen ursäkt till varför tandläkaryrket ska bli så demoniserat. Finns det verkligen någon poäng med det? Orsakar det inte mer skada än nytta? 

Hade det inte varit smartare än vända på det och använda humor istället? Barn uppskattar nog roliga historier mer än skräckhistorier när det gäller tandläkare. Då kanske de inte behöver vara skräckslagna och kissa på sig varenda gång de får höra att föräldrarna bokat en tid hos tandläkaren. Rimligtvis borde det göra tandläkarbesöken mycket enklare om barnen visste om att det är en glad plats med utrymme för mycket lek och humor. 

 

 

Så blir tandläkarbesöken roligare

Du skulle exempelvis kunna ställa en klurig gåta med tandläkartema till ditt barn. En gåta med en humoristisk tvist. Den skulle till exempel kunna låta så här: vad finns det för likhet mellan en tandläkare och en riktigt arg hund? Du får fundera en liten stund på vad den eventuella likheten är innan svaret avslöjas.  

Under tiden kan du passa på att söka på “Tandläkare Kista” på din telefon eller dator. Det är väl den som är din lokala tandläkare? Boka nu tid åt dig själv eller ditt barn så ska du strax få svaret på den kluriga gåtan. 

Svaret på vad likheten är mellan tandläkaren och den ilskna hunden är såklart följande: båda två gillar att sätta tänder i folk. Roligt va? Berätta nu samma gåta till ditt barn och ha riktigt kul åt svaret, så ska du se att nästa tandläkarbesök går som en dans. 

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *