frisör

Välj rätt frisör i Stockholm för din hårtyp

Välj rätt frisör i Stockholm för din hårtyp

editorial

Vill du klippa dig som en filmstjärna? Eller vill du ha en frisyr som passar din personlighet? Då kan det vara dags att besöka en professionell frisör. Men med alla frisörer som finns i Stockholm, till exempel Cardell (https://cardell.nu/), kan det vara svårt att veta vilken man ska välja. Det är inte bara håret som spelar in när man väljer frisör, utan också stylisten bakom stolen. I den här artikeln ger vi dig tips på hur du väljer rätt frisör för dig och din hårtyp.

Olika hårtyper

Om du har rakt hår kan du gå till vilken frisör som helst. Men om du har lockigt hår eller hår med afrotextur är det viktigt att välja en frisör som vet hur man arbetar med just din hårtyp. Samma sak gäller för färgbehandlat hår. Du vill ha en färgare som vet hur man tar hand om ditt hår och som inte skadar det med för mycket kemikalier.

frisör

Lyssna på tips från de du känner

När det gäller att hitta en bra frisör är djungeltrumman ofta det bästa sättet. Fråga dina vänner och din familj vem de går till och varför de gillar sin frisör. Du kan också läsa recensioner på nätet, men tänk på att allas hår är olika och det som fungerar för en person kanske inte fungerar för dig.

Boka konsultation

När du har hittat några potentiella frisörer kan du boka en konsultation innan du fattar ett beslut. På så sätt får du en chans att träffa frisören och få en uppfattning om deras personlighet och stil. Se till att kommunicera dina visioner och bekymmer så att stylisten kan få en uppfattning om vad du söker.

Och sist men inte minst, lita på din magkänsla! Om du inte känner dig bekväm med en viss frisör, gå vidare till någon annan. Det viktigaste är att du hittar någon som du kan lita på att ta hand om ditt hår.