Problem tenderar att hopa sig. Det som nyligen var ett undantag, en anomali i en annars rätt chillad vardag har plötsligt fått sällskap. Snart har problemen ett hotfullt kluster av saker som måste tas itu med.
Likt ett stim så simmar problemen runt i skallen och suger musten ur allt det roliga så fort du råkar tänka på dem.

Lösningen är förstås att ta en sak i taget. Sätt den ena foten framför den andra så kommer det till slut att lösa sig.
Antingen tar du det bökigaste problemet och löser det först. Eller så börjar du med omvänd filosofi och tar dig an det lättaste för att bygga upp lite momentum och självkänsla. 

Att ringa och boka tid för saker brukar vara en bra startpunkt. Förutsatt att du nu råkar ha några sådana problem på din lista. Behöver du till exempel en tid hos doktorn är det ett bra tillfälle att boka in det nu. Väntar man in i det sista brukar det till slut bli antingen juletid eller sommarsemester. Då kan man få vänta länge på att saker ska bli av.

Andra saker som är enkla att göra är att beställa saker. Misstänker du till exempel att du har ovälkomna gäster på toaletten är det bara att beställa ett svartmögel test enkelt från AGX Mögeltest. Snart får du hem ett paket, gör provet på området som du misstänker har angripits och sedan skickar du tillbaka provet och väntar på svar.

När du väl har börjat lösa upp dina “proppar” (alltså problem) så kommer du snart att märka att det är enklast att bara rulla på medan man har värmen uppe. Det brukar nämligen oftast vara svårt att komma igång, men när man väl är i zonen är det bara att köra.

Gör detta till en vana som kommer du snart vara tillbaka i lugnare livsvatten igen.