Dansk design är ju för alltid dansk design. Den stil, funktion och kvalitet som kännetecknar ett danskt designföremål är omöjligt att ta fel på. Även om en person aldrig sett en viss dansk möbel, smycke eller belysningsarmatur så vet hen att detta är danskt och därmed också att detta är kvalitet. Klassiska designers och företag som Arne Jacobsen, Georg Jensen, Kunglig Dansk och Eilert visade vägen och nu följer en mängd företag in på den. Inom smycken och heminredning står danska produkter för något som andra länder bara kan drömma om att uppnå.

 

 

Följer traditionen men ändå helt nytt

 

Företaget Gubi följer väl denna danska tradition. Gubi gör moderna möbler, belysningar och andra heminredningsprodukter som även om man aldrig sett något liknande helt klart är danska. Stilrent, till viss del avskalat till och med, men funktionellt och med en kvalitet som gör att även efterkommande generationer kommer att njuta av deras produkter. Inte nog med att en Gubi möbel eller lampa fyller en funktion i ett hem, den gör ett uttalande om vem den personen är som bor här och kanske om vilka värderingar denne har. Vem som helst köper inte en Gubi; dels kostar en Gubi några kronor mer än det stora möbelvaruhuset, men också för just detta att ingen kommer in i ett rum med en Gubi utan att lägga märke till den.

 

Privata och offentliga miljöer

 

Inte bara i ett hem syns en produkt från Gubi. I offentliga miljöer har man möjlighet att göra ännu tydligare markeringar och påverka besökare genom en genomtänkt och kraftfullt användande av möblering. En Gubi-lampa lyser upp ett rum i en bostad, på flera sätt… Ett konsekvent användande av till exempel Gubi-lampor i en byggnad signalerar att här verkar en kraftfull, medveten och solid verksamhet. Man kan lite på ett företag som har Gubi produkter!