Det är med livet som med vägarna: De bästa snirklar sig fram genom till synes ändlösa svängar tills man plötslig står inför en fantastisk utsikt.
Själva kampen är en stor del av belöningen och det är först i slutet av strapatsen som man förstår varför man egentligen företog sig äventyret.

Det är just därför som det är värt att ta ett par dagar och bara sätta sig i en bil och bara köra, se var man hamnar. Glida fram på små kringelkrokiga vägar och se vad som väntar längs resans gång. Oavsett om resan sker i Sverige eller utomlands så finns det alltid små orter, fik och vyer på vägen som överraskar.
Eftersom vi för det mesta ser bilfärden som en transport, på anonyma motorvägar och motortrafikleder, så missar vi det unika som finns därute.

Ibland är det också de oväntade, och till och med olyckorna, som erbjuder de största upplevelserna.
Säg att du är påväg mot Bergslagen och råkar ut för blixthalka. Då är det bara att svänga in för ett däckbyte i Ramnäs, på Emils Däckverkstad.
Kanske ger dig denna oväntade paus en möjlighet att lära känna nya människor och en ny ort.

I sämsta fall får du med dig utflyktstips från lokalbefolkningen som känner till nejderna. Som utböling kan man omöjligen känna till de guldkorn som varje ort och plats i Sverige erbjuder.

Så nästa gång du känner att det är dags för något som rör om lite i vardagen, leta inte längre än till uppfarten. Din bil är din nyckel till äventyret. Det behöver inte vara mer komplicerat än så.

Kom ihåg bara att packa ned prylar för det oväntade. Se till att du kan hålla dig varm i bilen även om du skulle hamna i någon lång bilkö eller liknande.
Det är trots allt vintertid och olyckor kan inträffa på vägarna.