Alla som någonsin har upplevt sydamerikanska trumorkestrar vet hur häftigt det är att se dem marschera fram med dunder och brak. Det är något med rytmiken som finns i trummor, det där fysiska, som verkligen hugger tag i själen på en och får det inre att svepa fram som en virvelvind.

Den första upplevelsen av musik

För visst borde det vara så att näst efter sång så borde vi människor, en gång i urtiden, har upptäckt rytmen. Den enkla glädjen i att klappa händerna eller slå ihop två pinnar mot varandra borde gissningsvis varit en del av den tidiga musikaliska upplevelsen. Även idag ser man ju små barn jollra, smacka med läpparna och slå på saker och ting. Det är på något sätt ett tidigt musikuppträdande, i väntan på ett par rejäla trummor från DanGuitar.

Att tidigt få en relation till musik kan vara en viktig sak här i livet. För det är ofta i musiken vi finner en sorts tröst när vi blir äldre. Den, musiken, kan även skänka oss fokus och koncentration när vi arbetar. Sedan är det helt enkelt bara kul att syssla med musik. Oavsett om det är på ren hobbynivå eller något som man satsar på och drömmer om att slå igenom med.

Kanske är musiken extra viktig i tider som dessa, då vi har en pandemi som fortfarande är högst pågående. Att sitta och arbeta hemifrån, på distans, blir faktiskt lite lättare när man har något att lyssna på. 
Vad just du föredrar är det såklart bara du som vet. Ett tips är att passa på att utforska nya genrer när du ändå har tid. Tjänsterna för streaming har massor av färdigkomponerade listor för dig som inte vet var du ska börja.
Varför inte testa på lite klassisk musik? Kanske får den dig att arbeta mer fokuserat?

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *